ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Αγαπητοί φοιτητές

 

Σας ενημερώνουμε ότι, κατόπιν δημοσίευσης του ΦΕΚ 1872/τ.Β’/08-05-2021, πραγματοποιή­θηκε άρση της αναστολής της πρακτικής άσκησης δια ζώσης των φοιτητών (Εαρινού Εξαμήνου 2019-2020 και Χειμερινού Εξαμήνου 2020-2021) και μπορεί να διενεργηθεί σύμφωνα με τους όρους τής υπό στοιχεία Δ1α/ΓΠ.οικ.28259/7.5.2021 (ΦΕΚ 1866/τΒ΄/7-5-2021) κοινής Υπουργικής Απόφασης "Εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19 σε φοιτητές, διδακτικό και λοιπό προσωπικό των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων" όπως εκάστοτε ισχύει.

 Σύμφωνα με τα παραπάνω, και κατόπιν σύμφωνης γνώμης του φορέα απασχόλησης που ξεκινήσατε την Πρακτική  σας άσκηση, σας ενημερώνουμε ότι μπορείτε να εκπονήσετε το υπόλοιπο  της πρακτικής σας άσκησης με προτεινόμενη ημερομηνία επιστροφής σε αυτήν, την Δευτέρα 17-5-2021.

 Επιπρόσθετα, αναφορικά με τη διενέργεια εφαρμογής αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) των φοιτητών ΠΑ, σας ενημερώνουμε ότι, εφόσον οι φοιτητές είναι ενεργοί στο ΠΣ "ΕΡΓΑΝΗ" και ο φορέας απασχόλησης τους δεν έχει προβεί σε λήξη-διακοπή της Π.Α. στο ΕΡΓΑΝΗ, μπορούν να προμηθευτούν self test και να δηλώσουν στη συνέχεια το αποτέλεσμα στον σύνδε­σμο: https://self-testing.gov.gr/ .

 Σε αντίθετη περίπτωση, εάν οι φοιτητές ακυρώσαν την ΠΑ τους, και ΔΕΝ εμφανίζονται τα στοιχεία τους στο ΕΡΓΑΝΗ, θα πρέπει ο εργοδότης να αναγγείλει ξανά την ΠΑ, υποβάλλοντας το έντυπο Ε3.5 στο ΕΡΓΑΝΗ με ημερομηνία έναρξης την επόμενη της λήξης της.

 Επίσης, σας υπενθυμίζουμε ότι οι εργοδότες των φοιτητών των οποίων η σύμβαση της ΠΑ ήταν σε αναστολή, δεν προβαίνουν σε καμία ενέργεια στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗΠριν την επανέναρξη της πρακτικής άσκησης, ο φορέας θα υποβάλλει στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ έντυπο Ε3.5. «Ενιαίο Έντυπο Αναγγελίας Έναρξης/Μεταβολών Πρακτικής Άσκησης Σπουδαστών Φοιτητών/ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ»  αλλάζοντάς το μόνο ως προς την ημερομηνία λήξης της πρακτικής άσκησης. Η νέα ημερομηνία λήξης θα πρέπει να είναι τέτοια, ώστε να συμπληρώνονται τα απαιτούμενα ένσημα για την ολοκλήρωση της πρακτικής Άσκησης (σύνολο 150 ένσημα).  
Σε αυτή την περίπτωση, συστήνεται να προστεθεί στο πεδίο «παρατηρήσεις» το σχόλιο: «επέκταση της χρονικής περιόδου πρακτικής άσκησης λόγω έκτακτων μέτρων COVID 19»

 Παρακαλούμε να προωθήσετε την παρούσα ανακοίνωση στο φορέα απασχόλησής σας.

 Τα παραπάνω ΔΕΝ αφορούν τους φοιτητές που εκπονούν την ΠΑ μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ. Οι φοιτητές αυτοί, έχουν ενημερωθεί για τις σχετικές ενέργειες από το Γραφείο ΠΑ ΕΣΠΑ.